FEEL THE VIBE

FEEL THE VIBE
FEEL THE VIBE
ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА МИ /За връзка skype: Lyubcho_88/

петък, 23 август 2013 г.

Kenwood M2A Реконструкция


Един много добър усилвател (в оригиналния си вид), за жалост дойде при мен почти изцяло променен. Крайните стъпала бяха премахнати, на тяхно място имаше някакви със съмнителен произход, като личаха неколкократни опити за ремонт в/у тях от неопитни или немърливи "майстори".
Ето малко информация + снимки на този усилвател в оригиналния му вид ЦЪК.

А това представлява вътрешността му.

2х220W/8ома синусойдална чиста мощност от този красавец. Но да спрем до тук с оригиналната визия.


Eто и няколко снимки под капака за да се види състоянието преди да дойде при мен.







И така в крайна сметка, аз се заех с този усилвател и вградих в него 2 платки от новата разработка на схема ЕКСЕЛА про версия с допълненията.
ТУК е обсъждана схемата и платката.
Стъпалата се захранват с +/-70V, което е голямото напрежение от захранването. Както стана ясно напред в темата оригинално този усилвател е бил с волтодобавка (напрежения +/-50V и добавка +/-20V). Наложи се да изрина доста от чарколяка вътре, после рязане на платки, преправяне, но крайния резултат си струваше.
Запазени са всички функции на предния панел - селектора и хубавите индикатори, както и Volume контрола.
Наложи се да се направят отвори на задния панел за охлаждане на радиаторите, като модула е съставен от тунелни радиатори с активно охлаждане. Вентилатора съм го пуснал на 50% от максималните обороти за да не шуми много.                
Общо взето екстрите на платката на екселата няма да ги коментирам подробно. В конкретната конфигурация те са: защита за ОТ с мек старт и моментално иключване при отпадане на захранването, клип индикатор, full и low pass вход - който се конфигурира със промяната на 2 джъмпера на платката. По нататък собственика беше споменал, че мисли да ползва стъпалота като усилвател са СУБ-БАС. Честотата на срез на филтъра е фиксирана на 100Hz с гейн 50% от максимума при монтиран потенциометър. Входната чувствителност без low pass филтъра е около 1V rms - 1,41 peak (малко по ниско от стандарта, собственика спомена, че ще ползва пред усилвател).
При тестовете ми с товар колони 8ома радиаторите след 1час на макс употреба едвам бяха стоплили. Очакваната мощност тук при товар 4ома е 420W rms на канал. Не съветвам никой да го слуша на по малко от 4ома. Иначе схемата е доловно презапасена за тези напрежения, според SOA кривата сме под DC чертата.
Малко снимки от хода на работа, тестовете и крайния резултат









 




1 коментар:

  1. Мое свидетельство Привет всем. Я здесь, чтобы засвидетельствовать, как я получил свой кредит от мистера Бенджамина после того, как я несколько раз обращался к различным кредиторам, которые обещали помочь, но они никогда не давали мне кредит. Пока мой друг не представил меня мистеру Бенджамину Ли, он пообещал мне помочь, и он действительно сделал то, что обещал, без каких-либо задержек. Я никогда не думал, что есть надежные кредиторы, пока я не встретил мистера Бенджамина Ли, который действительно помог с кредит и изменил мою веру. Я не знаю, нуждаетесь ли вы в каком-либо подлинном и срочном кредите, не стесняйтесь связаться с г-ном Бенджамином через WhatsApp + 1-989-394-3740 и его электронную почту: Lfdsloans@outlook.com спасибо.

    ОтговорИзтриване