FEEL THE VIBE

FEEL THE VIBE
FEEL THE VIBE
ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА МИ /За връзка skype: Lyubcho_88/

вторник, 10 април 2012 г.

Близнака №2 2x80W


Ето, че и втория усилвател от партидата с двете еднакви кутии стана готов. От начало идеята беше външно и двата да са еднакви, като се различават само схемите използвани в тях. В течение на времето реших да поекспериментирам малко и да се отдалеча от първоначалния замисъл. Този вариант е без стрелкови индикатори, но има честотна корекция на ниски и високи (bass treble).


На визия стана много привлекателен, като малките размери придават невероятна компактност и мобилност на усилвателя. Музиката има добра ударност и висока динамика. Перфектен за настолен PC усилвател, а защо не и за озвучаване на малки партита у дома.
Изходна мощност 2х80W rms на 4ома. Изграден е на базата на така нареченана от мен ПЯЛ схема клас Б. Честотна лента 2,7Hz - 88kHz при -3db. Захранен с тороидален трансформатор 150W. Захранващи напрежения +/-34V. Филтриращите кондензатори са 6х4700uF на рамо Fujicon RA series общо 12 за двете рамена, което прави 56 400uF филтрация . Наличен volume контрол и клип индикатор за изходното ниво. Входни терминали RCA, изходни тип щипка. При тестовете на ОТ 6ома радиаторите почти не загряват при максимално ниво на музикалния сигнал.
Останалото се вижда от снимките.




от вътре
схемата на ПЯЛ стъпалата

3 коментара:

  1. Страхотен е и като замисъл и като изпълнение!
    Адмирации
    Ковачев

    ОтговорИзтриване
  2. Този усилвател не беше ли пуснат за продажба в Продавалник,и ако е така може ли линк към обявата,ще чакам отговор на e-mail babavikoleda@abv.bg,БЛАГОДАРЯ :)

    ОтговорИзтриване