FEEL THE VIBE

FEEL THE VIBE
FEEL THE VIBE
ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА МИ /За връзка skype: Lyubcho_88/

събота, 7 април 2012 г.

QUASI amplifier 2x180W


Eто че и следващият вариант на усилвател попопулярната схема на гн.Миле Славкочич QUASI е вече факт. Усилвателят стана, като копие (отвънка) на предишни мой разработки, явно защото тази концепция най - допадна на човека поискал от мен да го направя. 
Усилвателя е изграден на базата на мощен 500W тороидален трансформатор. Стъпалата са с по 2 крайни транзистора на рамо (общо 8 крайни за двете стъпала). 

Без проблеми захранва 4омови ОТ, като отдаваната в тях синусоидална мощност е 2x180W rms.Захранващите напрежения са +/-46V, а спада при пълно натоварване е нищожен. Филтърната група е 3x4700uF/50V Fujicon RA серия. Общо 6 кондензатора за 2те рамена. Входните терминали са RCA, изходните са подходящи за банан-щекер. Наличен Volume контрол. Индикацията е със стрелкови VU метри.
Заигравката тук беше с специално направените капаци, които да скрият крайните транзистори и да предпазят от евентуално късо от корпусите им, защото са въшно разположени и по време на работа са под напрежение. Останалото се вижда от снимките.

 


 от вътре

2 коментара: