FEEL THE VIBE

FEEL THE VIBE
FEEL THE VIBE
ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА МИ /За връзка skype: Lyubcho_88/

понеделник, 26 август 2013 г.

A Simple Precision Power Amplifier with analog VU Meter 2x40W@4Ω

Представям ви поредния усилвател с познатия дизайн, който в последно време се превърна в запазена марка на усилвателите, които конструирам.
Усилвателя е изграден на базата
на дискретна схема с крайни транзистори MJE3055. Захранващо напрежение +/-22V. 2x4бр кондензатори 2200uF/35V HITANO в парлел. Общо 17,600uF филтрация за 2те рамена. Синусоидална мощност от 2x40W/4ома при THD 0,1%.
Стрелковите индикатори са вързани на изхода на стъпалата и индицират изходното ниво, като при 0db усилвателя е преди клип. Наличен clip индикатор (между стрелковите индикатори), който индицира в червено при влизане в клип (ограничение в изхода).
Входните терминали са RCA, изходните тип щипка. Наличен Volume контрол.
При тестове под товар 4ома ОТ и максимално изходно ниво +20% THD радиатора загрява до 62°C при околна температура 28°C, това може би е стряскащо за някой потребители, но все пак е важно да отбележим, че усилвателя няма активно охлаждане с вентилатор, както и компактните размери. Въпреки това няма проблеми при по дълготрайно слушане на музика на максимални нива.
Усилвателя притежава чудесен звук и висока динамика.
Перфектен, както за desktop PC amplifier, така и за озвучаване на сбирки с подходящи озвучителни тела.
Останалото се вижда от снимките.






Поглед от вътре


Ето и двата канала монтирани на радиатора

Изправителя с филтровите кондензатори


И схемата на 2те стъпала


1 коментар:

  1. Чудесно усилвателче! Беше определено за подарък, но остана в мен. Слушам го от няколко месеца с удоволствие. Той е прекрасно бюджетно решение, а и направо си заслужава като съотношение цена/качество. Мой пропуск е, че не написах мнението си по-рано. Поздрави: vspassov

    ОтговорИзтриване