FEEL THE VIBE

FEEL THE VIBE
FEEL THE VIBE
ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА МИ /За връзка skype: Lyubcho_88/

неделя, 27 октомври 2013 г.

Реконструкция на усилвател Renkfroce HVA-6060


Усилвателя дойде при мен за добавяне на активен филтър, но в последствие се оказа, че трябва да му се направи освежаване, което прерастна в сериозен мод.
По спецификация оригинално усилвателя трябва да е с мощност 150W/4ома и 100W/8ома. Трансформатора е добре екраниран и с мощност от 500W.
Захранващите напрежения обаче са +/-55V, което предполага по
висока от обявената мощност.

Като за начало една снимка от вътре:


Недостатъците се виждат ясно.
- Тънки захранващи кабели.
- Тънки и некачествени сигнални кабели.
- Безмислено разположение на филтриращите кондензатори, които зад радиатора се загряват ненужно, а заради местоположението им имаме двойно по дълги кабели разхождащи се в кутията.
Ето снимка на задния панел на усилвателя:


И от долната страна леко напукани гумери крачета.



Моята работа се състоя в следното:
1. Добавен активен филтър за ниски честоти, с който усилвателя може да се ползва за стерео СУБ система. Функцията се пуска посредством двата бутона на предния панел, който преди мода бяха за комутиране на А и Б колони. Всеки бутон ключва съответно ляв/десен канал. Така имаме по голяма гъвкавост на системата. Усилвателя може да си се ползва като напълно функционален, както е оригинално, а при необходимост може да се отрежат средни и високи честоти за да се полва суб, като това може да стане само на единия или на двата канала. Новия филтър има Gain контрол и настройка на честотата на срез от 30 до 150Hz. Също има възможност bridge мод, при който имаме четворно по голяма мощност на 8ома товар. (100Wstereo - 400W мост). В мостов режим усилвателя не бива да су слуша с товар по нисък от 8ома!
2. Сменени с нови филтриращи кондензатори за по високо напрежение и капацитет. Старите бяха с работно напрежение 50V, а работеха с 55V заради, което се бяха понадули и нямаше да изкарат дълго. С новите кондензатори имаме 30 000uF на рамо или общо 60 000uF филтрация. Два пъти повече от преди.
3. Сменени нови сигнални кабели с по качествени.
4. Сменени всички захранващи кабели с два пъти по голямо сечение 1,5mm^2. С промяната на местополжението на новите кондензатори захранващите кабели значително намалиха дължината си. Сменени са и кабелите за изхода на усилвателя, като с изключването на функцията за А и Б канали на предния панел също значително се намали дължината на проводниците.
5. Сменени са изходните терминали с нови по качествени само за един чифт озвучителни тела. 
5. Добавен е клип детектор, който следи изхода на усилвателя и индицира кога той започва да ограничава сигнала (кога започва да изкривява сигнала).
6. Сменени са старите напукани гумени крачета с нови дървени с филцова подложка.,

Ето и снимки след интервенцията.
усилвателните стъпала.
 
новите филтриращи кондензатори монтирани на платка.
изглед от вътре след изтервенцията.
задния панел след изтервенцията.
изглед от долу с новите крачета


За повече информация пишете на Skype: Lyubcho_88

6 коментара:

  1. Здравей колега! Ще се радвам, ако ми отгонвориш от къде си купуваш кабелите които си сложил от входния чинч до потенциометъра и от потенциометъра до входа на усилвателя?

    ОтговорИзтриване
  2. Тези специално са взимани от Dinacord - ProTechnika

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, пробвах да се свържа с Вас по ТЛФ относно ексела - дали е актуален посочения там телефон?
    Поздрави,
    Стефан

    ОтговорИзтриване
  4. Мое свидетельство Привет всем. Я здесь, чтобы засвидетельствовать, как я получил свой кредит от мистера Бенджамина после того, как я несколько раз обращался к различным кредиторам, которые обещали помочь, но они никогда не давали мне кредит. Пока мой друг не представил меня мистеру Бенджамину Ли, он пообещал мне помочь, и он действительно сделал то, что обещал, без каких-либо задержек. Я никогда не думал, что есть надежные кредиторы, пока я не встретил мистера Бенджамина Ли, который действительно помог с кредит и изменил мою веру. Я не знаю, нуждаетесь ли вы в каком-либо подлинном и срочном кредите, не стесняйтесь связаться с г-ном Бенджамином через WhatsApp + 1-989-394-3740 и его электронную почту: Lfdsloans@outlook.com спасибо.

    ОтговорИзтриване